Back to top

Megyei ösztöndíjasaink az 2022/2023- as iskolai évben

2022.11.21- én Pénzes Mónika a IV.SG és Hegedűs Réka a II.SM tanulója megyei ösztöndíjban részesültek Nagyszombatban, ezzel a díjjal  minden évben a az év legsikeresebb sportolóit jutalmazzák.

Pénzes Mónika – felnőtt és junior szlovák  válogatott kézilabdában, szerepelt a spanyolországi felnőtt  világbajnokságon. A HC DAC   kézilabdacsapatának oszlopos tagja, amellyel a MOL ligában a 3. helyen, a Szlovák Kupában a  2. helyen, az Európa kupában a 8. helyen végeztek. Mónika 2021- ben elért  teljesítményét a Szlovák Kézilabda Szövetség  és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége  is az  Év Tehetsége díjjal  jutalmazta.

Hegedűs Réka szlovák  válogatott birkózásban, a dunaszerdahelyi birkózó klub tagja.                                                                                                   

Réka eredményei a 2021/2022-es iskolai évben: országos bajnok felnőtt , junior és kadett korosztályban, az  Európa-bajnokságon és a világbajnokágon  is az 5.helyen végzett. Több nemzetközi versenyen felállhatott a dobogóra: Spanyolországban aranyérmet szerzett,   Lengyelországban és  Magyarországon  ezüstérmes lett. A  Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tehetségdíjjal jutalmazta.