Back to top

Biciklitúra és csónakázás

A május 1-jén tartott közös program után felbuzdulva nekifogtunk a következő aktivitás megvalósításához. Kilencedikén szerettünk volna egy kerékpártúrát a tőkési vízimalomhoz, de az időjárás közbeszólt. Vártuk a lehetőséget, hogy mikor tudunk útra kelni.
A terv az volt, hogy bicózunk egyet Nyékvárkonyba, majd ott beülünk a csónakokba és evezünk pár kilométert a kanálison, Bős és Baka felé. Pár nap várakozás után, úgy gondoltuk,
most már nekivághatunk a Várkony irányába kiépített bicikliút megtételéhez. Pár kilométer megtétele után , sötét felhők bizonytalanítottak el bennünket, de rövid tanácskozás után folytattuk utunkat. Megérkezéskor kellemes fáradtságot érezve pakoltuk ki a csónakokat a csónakházból, a kerékpárokat pedig be a csónakházba. Vízre eresztettük a csónakokat, mindenki elfoglalta a helyét, kézbe vettük a lapátokat és indulhatott is a csónakázás.
Gyönyörű vadregényes környezetben eveztünk, azonban az újabb sötét felhők látványa arra késztetett bennünket, hogy bölcsebb dolog lesz visszafordulni, és biztonságba helyezni magunkat a közelgő vihar elől. A csónakok visszakerültek a csónakházba, majd a közeli vendéglő teraszáról leves, sültkrumpli és Kofola társaságában vártuk meg a vihar elmúltát és indultunk vissza a kollégiumba.
Kellemes délutánt tudtunk magunk mögött, amit izgalmassá és emlékezetessé tett számunkra a májusi eső, ami köztudott, hogy aranyat ér.
0
Kategória: 
cikkek